Noord-Holland

NL
V

Slachtoffer (52) steekpartij IJmuiden overleden

11 december 2016, 14.13 uur · Aangepast 11 december 2016, 16.53 uur · Foto: Stephen Cassidy

IJMUIDEN Het slachtoffer van de steekpartij in een pand in de De Ruyterstraat in IJmuiden is overleden.

Dat bevestigt een politiewoordvoerder. De politie doet geen mededelingen over zijn identiteit, maar volgens buurtbewoners is het slachtoffer Jos Korver, eigenaar van café Cheers in IJmuiden.

Lees ook: Verdachte steekpartij IJmuiden neergeschoten bij aanhouding

Na de steekpartij was de verdachte enige tijd spoorloos. In een burgernetmelding werd opgeroepen uit te kijken naar een bebloede man van ongeveer 30 jaar oud met een tas van supermarktketen Vomar. 

Inzet van een politiehelikopter boven IJmuiden leverde niets op. Korte tijd later zagen Burgernet-deelnemers de man op de Middenduinerweg in Driehuis lopen. Ze belden de politie, die de man op de Hertogweg in Santpoort-Noord probeerde aan te houden.  

Pepperspray
Omdat de man niet reageerde op bevelen, besloten de agenten pepperspray te gebruiken. Toen ook dat niet bleek te werken, loste een agent eerst een waarschuwingsschot en schoot vervolgens gericht op de benen van de man.

De gewonde verdachte werd aangehouden, ter plekke behandeld en is daarna naar het ziekenhuis gebracht. Het gaat om een 55-jarige inwoner van IJmuiden. Over de toedracht van de steekpartij is nog niets bekend.