Noord-Holland

NL
V

Verdachte dodelijke steekpartij IJmuiden neergeschoten bij aanhouding

11 december 2016, 13.07 uur · Aangepast 11 december 2016, 17.56 uur · Foto: HFV/Michel van Bergen

IJMUIDEN De politie heeft vanmiddag in Driehuis een gezochte man in z'n been geschoten. De verdachte werd gezocht voor een dodelijke steekpartij in een bedrijfspand in IJmuiden, eerder op de dag.

Na de gewelddadige uitspatting in een pand in de De Ruyterstraat was de verdachte enige tijd spoorloos. De politie riep onder meer via Burgernet op uit te kijken naar een bebloede man van ongeveer 30 jaar oud die een boodschappentas van supermarktketen Vomar bij zich had. 

Een zoekslag door IJmuiden leverde niets op. Kort na het middaguur werd de man wel gezien in de Hertogweg in Driehuis. Het bleek om een 55-jarige IJmuidenaar te gaan. De betreffende agent loste eerst een waarschuwingsschot en schoot daarna op de benen van de man. Hij is aangehouden en voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht en is buiten levensgevaar.

Slachtoffer steekpartij
Het slachtoffer van de steekpartij in de IJmuidense woning is overleden, meldt de politie. Het gaat om Jos Korver, uitbater van café Cheers. De aanleiding voor de steekpartij is nog niet bekend.

Het gaat om de tweede steekpartij in korte tijd in de IJmuidense Zeeheldenbuurt. In november werd in de nabijgelegen Trompstraat een man neergestoken.  

Steekincident IJmuiden. Verdachte aangehouden op Hertogweg. Verdachte onder controle na waarschuwingsschot en schot op de benen. Later meer.

— POL_KENland (@POL_KENland) December 11, 2016