Noord-Holland

NL
V

Terror-oehoe heeft zijn wilde veren verloren: 'Hij is de rust zelve'

9 december 2016, 11.25 uur · Foto: NH Nieuws

AMSTERDAM De terror-oehoe die de bewoners van de gemeente Purmerend vorig jaar wekenlang aanviel, heeft het goed naar zijn zin in zijn nieuwe verblijf in de Amsterdamse dierentuin Artis. "Hij is nooit agressief."

Jongerenkrant Seven Days zocht de terror-oehoe op en sprak met dierenarts Frank Verstappen over zijn nieuwe leventje. "Hij is nooit agressief, zit altijd rustig helemaal achter in de volière. Alleen aan het eind van de middag gaat hij soms even voorin rondscharrelen", vertelt hij. 

Lees ook: Terror-oehoe nieuwste topattractie in dierentuin Artis

Volgens Verstappen was de oehoe niet van zichzelf agressief, maar werd hij gewoon verkeerd begrepen. Hij denkt dat de vogel ooit bij mensen thuis leefde. "Daar wist hij: als je naar ze toevliegt en op hun arm landt, krijg je eten." Nadat hij was ontsnapt moest hij op eigen benen leren staan. Verstappen vermoedt dat de oehoe zijn oude gedrag weer gaat vertonen als hij opnieuw vrij wordt gelaten. 

Lees ook: Overzicht: vijf weken oehoe-terreur

De dierentuin hoopt dat het dier ooit voor nageslacht gaat zorgen. Als hij wat beter is gewend en socialer is, krijgt hij mogelijk gezelschap van een vrouwtje. Maar zo ver is het nog niet. "Hij toont tot nu toe helemaal geen interesse in anderen. Dus de komende tijd zit dat er nog niet in."