Ga naar Content
Noord-Holland

Ex-crimineel en misdaadverslaggever Martin Kok doodgeschoten bij seksclub

9 december 2016, 08.26 uur · Aangepast 9 december 2016, 10.57 uur
Door: · Foto: AT5/Martin Damen

LAREN Bij een schietpartij aan de Hector Treublaan in Laren is ex-crimineel en misdaadverslaggever Martin Kok vannacht gedood. Dat heeft zijn advocaat bevestigd.

De politie kreeg gisteravond rond 23.30 uur een melding dat er in een auto bij seksclub Boccaccio een overleden man zou zitten. Hij bleek te zijn doodgeschoten.

De politie wist vanmorgen wie het slachtoffer was, maar wilde over zijn identiteit geen mededelingen doen. Volgens De Telegraaf werd er onderzocht of het gaat om Martin Kok, ex-crimineel en misdaadverslaggever van Vlinderscrime.nl. Onder meer de NOS en Het Parool meldden vervolgens dat het om Martin Kok gaat. 

Bom onder auto
Kok was eerder doelwit van aanslagen. In juli werd een bom onder zijn auto gevonden. Een jaar geleden werd zijn huis beschoten. Hij werd door de politie beveiligd, aldus zijn advocaat Rutger van Veen die vrijdagochtend ook nog niet was geïnformeerd over zijn dood.

Martin Kok publiceerde op zijn website Vlinderscrime.nl over strafzaken. Eerder dit jaar publiceerde hij passages uit een verhoor van crimineel Willem Holleeder. Op last van de rechter moest hij de documenten weer verwijderen.

De politie is op zoek naar mensen die gisteravond rond de seksclub iets hebben gezien of gehoord. Getuigen kunnen informatie doorgeven via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.