Noord-Holland

Bloemendaal klaar voor vaste burgemeester 'die stevig in de schoenen staat'

7 december 2016, 14.19 uur

Google Streetview/Cor van Iperen/Harry Donker/NH
Google Streetview/Cor van Iperen/Harry Donker/NH

BLOEMENDAAL - BLOEMENDAAL De gemeente Bloemendaal mag weer op zoek naar een burgemeester. Omdat de 'verstoorde bestuurscultuur' de afgelopen tijd een halt is toegeroepen, vinden waarnemend burgemeester Schneiders en commissaris van de Koning Johan Remkes het tijd voor een vaste opvolger.

De gemeente kampte een tijd lang met een verstoorde bestuurscultuur, die achtereenvolgens burgemeester Ruud Nederveen en zijn waarnemende opvolgster Aaltje Emmens tot opstappen noopten. Breekpunt was een slepende zaak over het landgoed Elswoutshoek.

Lees ook: Burgemeester Bloemendaal: "Ze houden elkaar hier in een houdgreep"

Onder Schneiders lijkt de rust nu weergekeerd. Dat komt volgens hem doordat er een nieuw college zit, de coalitiepartijen beter samenwerken en doordat de financiële situatie gezond is. Wel zijn er soms nog confrontaties binnen de gemeenteraad.

Lees ook: Bernt Schneiders: "Ik kom niet naar Bloemendaal om Sinterklaas in te halen"

Remkes heeft Schneiders gevraagd nog tot uiterlijk 1 juli aan te blijven in afwachting van de nieuwe, vaste burgemeester. Schneiders adviseert te zoeken naar iemand die stevig in de schoenen staat, juridisch geschoold is en scherp van de tongriem is gesneden.