Ga naar Content

Alkmaars straaticoon Pikoe overleden

ALKMAAR Hij was onlosmakelijk verbonden met het Alkmaarse straatbeeld: zwerver Pikoe. Hij had zijn vaste stekkie bij de supermarkt op de Paardenmarkt. Wat je ook van hem dacht, iedereen kende hem. Afgelopen week is Pikoe overleden.

"Ik vind het heel jammer dat hij is overleden", zegt een bewoonster. "Hij was toch wel echt een bekende verschijning." De overlijdensadvertentie werd door heel Alkmaar massaal gedeeld op social media. Vincent en Ruud vinden dat de dood van Pikoe niet onopgemerkt voorbij moet gaan. Zij hebben een plan om Pikoe te herdenken.   

Herdenkingstegel
"Wij willen hem herdenken met een tegel", vertelt initiatiefnemer Vincent Melgers. Het zal niet zomaar een tegel zijn. Het zal een tegel worden waar je een euromunt in kunt werpen die opgevangen zal worden en ten goede zal komen aan de daklozenopvang in Alkmaar." De gemeente steunt het plan van de jongens.

"Eeeh faka heb je een eurootje! Dat riep hij altijd", vertelt initiatiefnemer Ruud Ruud van Lier. "Ik kreeg altijd een box", vertelt een andere bewoner. Eén ding is zeker. Alkmaar zal Pikoe niet snel vergeten. 

Foto: Daniel van de Wetering