Start van hoofdcontent

HILVERSUM

nl

Jaar na dood monument onthuld voor Dascha Graafsma

28 november 2016, 21.44 uur · Aangepast 28 november 2016, 23.59 uur · Foto: René Graafsma

HILVERSUM Op de plek waar Dascha Graafsma precies een jaar geleden om het leven kwam, is vandaag een monument onthuld ter ere van de overleden tiener.

Het monument is gemaakt door twee vrienden van Dascha. Haar vader, René Graafsma, werd overmand door emoties tijdens de onthulling. "Zo ongelooflijk mooi. Haar vrienden hebben dit uit pure liefde gedaan." Hij benadrukt tegenover NH dat het leven van zijn dochter veel te kort is geweest, maar dat het een leven is om te delen

Lees ook: "Dascha was een vlinder, een intens blij kind"

Op het monument, in de vorm van de letter 'D', zit een stenen vlinder. "Omdat Dascha een vlinder was. Ze was altijd in ontwikkeling en overal waar ze ging maakte ze mensen blij." Vlak na haar geboorte schreef René een gedicht voor Dascha met de titel Vlinder. "Dat is ook een reden voor de vlinder op het monument."

Lees ook: Vader overleden Dascha op zoek naar antwoorden in zelfgemaakte documentaire

Dascha kwam na een nacht stappen onder een trein terecht op het spoor langs de Maartendijkseweg in Hilversum. Over de toedracht van het ongeval is nog altijd veel onduidelijkheid. Haar nabestaanden doen er alles aan om erachter te komen hoe hun geliefde Dascha voor een trein is terechtgekomen. Ze geloven namelijk niet dat het zelfmoord was. 

Foto: René Graafsma