Ga naar Content

Onzekerheid bij werknemers Tata Steel groeit: "Je weet niet hoe het af gaat lopen"

VELSEN-NOORD Grote onrust bij medewerkers van Tata Steel in Velsen-Noord. Door een mogelijke fusie en concurrentie uit China overheerst onzekerheid. Minister Asscher kwam vandaag op bezoek om de medewerkers aan te horen.

John de Vries werkt al veertig jaar bij Tata Steel. Hij is bezorgd over de mogelijke fusie met het Duitse ThyssenKrupp: "Het kan zo zijn dat ze ons alleen willen gebruiken als productieplant. Dan ga je wel de verkeerde kant op." Bij een fusie kunnen er 4000 banen verdwijnen, verwacht de Vries: "Dat zou voor heel Noord-Holland een groot probleem zijn."

Oneerlijk
Naast de mogelijk fusie is er grote concurrentie vanuit China. Staalbedrijven produceren daar grote hoeveelheden staal en verkopen hun waar voor weinig geld op de Europese markt. Minister Asscher: "Ik deel de zorgen van de werknemers van Tata Steel. Ik vind dat we een vuist moeten maken tegen oneerlijke praktijken."

John is vandaag blij met het luisterend oor van de minister, maar hij kijkt toch met een onzeker gevoel naar de toekomst: "Ik weet niet hoe het af gaat lopen en daar moet je je toch wel zorgen over maken."

Lees ook: 'Mogelijk tot 4.000 banen weg bij Tata Steel IJmuiden'

Foto: NH