Ga naar Content
Noord-Holland

Politie geeft signalement schutter Naoufal (18) vrij

22 november 2016, 22.05 uur · Aangepast 22 november 2016, 22.15 uur
Door: · Foto: Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen

AMSTERDAM (AT5) De politie heeft het signalement vrijgegeven van degene die de 18-jarige Naoufal Mohammadi heeft doodgeschoten. De recherche vermoedt dat Naoufal onbedoeld is geraakt toen een vechtpartij verderop in de Ten Katestraat uit de hand liep.

De schutter is een getinte man met een Aziatisch uiterlijk, mogelijk Chinees. Hij heeft zeer kort gemillimeterd haar en is ongeveer 1.80 meter lang. Hij heeft een wat breder postuur en droeg die dag een grijs/groene driekwart jas.

Lees ook: Omgekomen Naoufal (18) "had net diploma"

Naoufal was die bewuste vrijdagavond 11 november bezoeker in een shishalounge aan de Ten Katestraat toen twee mannen rond 18.30 uur een geschil met elkaar kregen. Zover bekend was Naoufal daar niet bij betrokken. De twee ruziënde mannen gingen naar buiten, waarna verderop een vechtpartij tussen zeker drie mannen ontstond.

Bezoekers uit de lounge, waaronder Naoufal, gingen naar buiten om te kijken om poolshoogte te nemen. Op enig moment werd er geschoten, waarbij Naoufal werd geraakt. Hij is in de shishalounge gereanimeerd, maar toch overleden.

Getuigen
De politie is eveneens op zoek naar twee mogelijk belangrijke getuigen. Het gaat om een kleine stevige man van mogelijk Noord-Afrikaanse afkomst. Hij is rond de vijftig jaar oud en droeg destijds een bruinig jas. Terwijl hij over de Ten Katestraat liep riep hij steeds 'vuurwapen' of 'hij heeft een vuurwapen'.

Lees ook: Politie zoekt twee getuigen fataal schietincident

De andere getuige is een gespierde blanke man. Hij droeg een wit shirt met een V-hals en stond op doe hoek van de Ten Katestraat met de Kinkerstraat. Hij is achter de mogelijke schutter aangelopen in de richting van de Borgerstraat.