Start van hoofdcontent

UITGEEST

nl

24 uur tennissen voor het goede doel: "Dit gaan we zeker redden"

19 november 2016, 22.12 uur · Aangepast 16 juni 2017, 20.09 uur

UITGEEST Ronald Vlieland uit Uitgeest wil komende zomer het wereldrecord dubbelspel tennis vestigen: 62 uur non-stop tennissen. Dit gaat hij doen voor het goede doel, namelijk Stichting Terre, het Rett Syndroom Fonds. Om alvast wat te oefenen begon Ronald gisteravond samen met drie teamgenoten aan een tennismarathon van 24 uur.

Stichting Terre is opgericht in de naam van de onlangs op 11-jarige leeftijd overleden Terre van der Stel. Zij leed aan het Rett Syndroom, een neurologische ontwikkelingsstoornis die bij een op de honderdduizend kinderen voorkomt.

Ronald kent ook twee meisjes met het Rett Syndroom die in Uitgeest wonen: Pleun en Evi. Voor hen is hij aan zijn tennisavontuur begonnen. Vooraf aan de tennismarathon van 24 uur is hij vol goede moed: "Dit is wel een makkie. We hebben allemaal jonge kinderen, dus een nachtje overslaan gebeurt wel eens. Dit gaan we zeker redden."

Serieuze zaak
Er is nog een hoop onduidelijkheid over het Rett Syndroom. Daarom moet de tennismarathon van komende zomer zorgen voor een flink geldbedrag, zodat er meer onderzoek kan worden gedaan. Er wordt dan ook serieus getraind door de mannen, want de recordpoging van 62 uur moet gehaald worden.

De recordpoging zal plaats vinden in het weekend van 21 juli 2007. Mocht je de tennishelden willen sponsoren, dan kan dat via www.stichtingterre.nl.

"Het viel alles mee"
De spelers rondden rond 22.30 uur vanavond hun 24 uur durende tennismarathon af. "Het viel me alles mee", aldus Ronald. Ook zijn medespelers hielden het goed vol. "Sommigen onder ons, waaronder ikzelf, zouden nog wel even door kunnen hoor", vertelt Ronald enthousiast. Het wereldrecord dubbelspel tennis verbreken, is dus zeker in zicht.

Foto: Recordpoging 24 uur tennis - NH Nieuws