Ga naar Content
Noord-Holland

NH Airtime: Inspectie van een Boeing 737 van Transavia

18 november 2016, 17.55 uur
Door: · Foto: NH Nieuws/Doron Sajet

SCHIPHOL Transavia bestaat deze week 50 jaar. In al die jaren heeft de luchtvaartmaatschappij veel verschillende type vliegtuigen in de vloot gehad. Van de Caravelle, de Airbus A310, de Boeing 757, tot nu met uitsluitend Boeing 737's. NH Airtime ging mee op vliegtuig-inspectie in Transavia's hangaar 5 op Schiphol-Oost.

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

Transavia heeft samen met haar zustermaatschappij Transavia France een Boeing 737-vloot van ruim zeventig toestellen. In de zomermaanden least Transavia er zelfs nog 737's bij van het Braziliaanse Gol. Hoewel die toestellen overgeplakt worden met Transavia-stickers, verraden de oranje 'winglets' de oorsprong van de lease-kisten.

Lees ook: Eerste stewardess blikt terug op carrière: "Toen ik ging trouwen moest ik stoppen"

In maart 2016 nam Transavia weer een nieuwe Boeing 737-800 in gebruik, met de registratie PH-HXC. Grondtuigwerkkundige Patrick Touw nam NH Airtime mee op inspectie in de hangaar van Transavia en liet de camera zelfs toe in de bagageruimte, de computerruimte in de buik van het toestel en in het landingsgestel.

NH Airtime is NH's maandelijkse luchtvaartprogramma op televisie. Maar omdat zendtijd op televisie beperkt is, en op YouTube 'the sky the limit' is, zijn we een YouTube-kanaal gestart. Wil je niks missen? Abonneer je dan snel!