Ga naar Content

Walk of History: Borsato, Drebbel en Carrell liggen op straat in Alkmaar

ALKMAAR In de Langestraat zijn de eerste tegels gelegd van de Walk of History: vijftig lichtgevende tegels die duizend jaar geschiedenis van Alkmaar in beeld brengen. Een wandeling in de winkelstraat brengt je van de Stadsrechten in 1254 en Cornelis Drebbel tot aan Marco Borsato en AZ.

Het idee voor de Walk of History komt van de Bergense kunstenares Pauline Bakker. Al jaren liep ze met het idee rond. "Toen ik hoorde dat de Langestraat heringericht zou worden, dacht ik 'ja!'.

Vanochtend werd de allereerste tegel geplaatst: nummer 48, met daarop Alkmaarse artiesten als Marco Borsato, Angela Groothuizen en Rudi Carell. "Heel erg leuk om het nou eindelijk in de straat te zien liggen", vindt Pauline.

Voor de Walk of History werkte Pauline Bakker onder meer samen met de Historische Vereniging Alkmaar, de winkeliers en kunstenares Katinka Krijgsman. De tegels zelf werden gemaakt in Purmerend. Alle tegels zijn geadopteerd. De namen van de sponsoren staan op de tegels.

Op 30 november wordt de gehele 'walk' officieel geopend door Karin Bloemen, die zelf ook op een tegel prijkt. Vanaf die datum is ook de website actief waarop alle verhalen achter de tegels te lezen zijn.