Noord-Holland

NH Peilt: Betaald parkeren melkkoe voor ziekenhuizen

17 november 2016, 10.37 uur · Aangepast 17 november 2016, 18.25 uur

- NH PEILT Drie Noord-Hollandse ziekenhuizen hebben de duurste parkeerplekken van Nederland. Betaald parkeren bij een ziekenhuis. Wat vind jij daar van?

Amsterdam
Ziekenhuisbezoekers in Amsterdam zijn het meeste geld kwijt aan parkeren, blijkt uit onderzoek van de parkeertarieven van negentig ziekenhuizen in Nederland door website Kortingscode.nl. Bij het OLVG-Oost betaal je €4 per uur. Bij het VU Medisch Centrum €3,53 en bij het AMC €3.

Gratis
Gratis parkeren kan volgens de onderzoekers nog maar bij vier Nederlandse ziekenhuizen. Dit kan in Stadskanaal, Waalwijk, Assen en Terneuzen.

Dagkaart
Wie langer dan een paar uurtjes parkeert, kan bij veel ziekenhuizen een dagkaart kopen. De duurste dagkaart koop je bij het OLVG voor €36 euro. Bij het VU Medisch Centrum kost dat €30. Bij het Erasmus MC mag je voor €25 euro per dag parkeren.

Niet vergoed
Parkeerkosten bij het ziekenhuis worden niet vergoed door zorgverzekeraars. Ook is parkeren bij het ziekenhuis niet af te trekken als zorgkosten bij de belastingaangifte.

Wat vind jij?
Zou parkeren bij ziekenhuizen gratis moeten zijn voor patiënten en hun bezoekers of niet? We horen graag hoe jij daar over denkt.

NH Peilt is de hele dag online, om 11:20, 12:40 en 16:40 uur op de radio en vanaf 17:00 uur in het nieuws op TV. Dan worden ook internetreacties voorgelezen, dus laat jouw mening aan de hele provincie horen en reageer!

Reageren doe je door je onderaan deze pagina aan te melden via Facebook. Geen Facebook maar wel een mening? Mail je verhaal dan naar nhpeilt@rtvnh.nl