Ga naar Content
Noord-Holland

Getuigen juwelenroof Amstelveen gezocht: "Het was een zeer doordachte actie"

15 november 2016, 23.18 uur · Aangepast 15 november 2016, 23.29 uur
Door: · Foto: KaWijKo Media / Opsporing Verzocht

AMSTELVEEN De gewapende overval op een juwelengroothandel in de straat In de Wolken in Amstelveen was erg goed voorbereid. In het programma Opsporing Verzocht vertelt de politie vanavond dat het om een "zeer doordachte actie gaat". Volgens de woordvoerder moeten de criminelen die er achter zitten lang bezig zijn geweest met de voorbereidingen.

De zoon van de eigenaar van het familiebedrijf was op woensdag 9 november aan het werk in de zaak. Rond 21.45 uur sluit hij het pand af en rijdt hij in zijn zwarte Audi Q7 richting het Turfschip waar hij woont. Als hij bijna thuis is, ziet hij opeens een man op de weg staan die naar hem zwaait.

Lees ook: Gewapende overval op groothandel in diamanten: personeel opgesloten

De zoon stopt omdat hij denkt dat de man de weg wil vragen. Niets blijkt minder waar. De man trekt een wapen en stapt in de auto. Vervolgens dwingt hij de bestuurder terug te rijden naar de groothandel. Daar blijken nog twee daders te staan, mogelijk is een van hen een vrouw. 

Nadat ze vele sieraden buit hebben gemaakt, sluiten ze hun slachtoffer op in de groothandel en gaan de overvallers er vandoor in zijn auto. 

Getuigen gezocht
De politie is op zoek naar mensen die rond 21.45 uur een man hebben zien rondhangen bij Het Turfschip in Amstelveen. Ook worden er getuigen gezocht die mogelijk iets hebben gezien in de straat bij de juwelengroothandel.

Dashcam
De Audi Q7 van het slachtoffer lieten de drie overvallers na hun vlucht achter op de A2, vlak na afrit 3 richting Abcoude. De politie verzoekt automobilisten die daar op 3 november in de buurt waren en een dashcam hebben of ze de beelden willen bekijken of daarop de zwarte Audi zichtbaar is.  Indien dit het geval is, wil de politie die beelden graag zien.