Ga naar Content
Noord-Holland

Signalement dader liquidatie Eaneas Lomp vrijgegeven

15 november 2016, 22.51 uur · Aangepast 15 november 2016, 23.08 uur
Door: · Foto: Opsporing Verzocht/ Beeldbewerking NH Nieuws

KROMMENIE Opsporing Verzocht heeft vanavond een compositietekening getoond van een van de vermoedelijke daders die Eaneas Lomp op 7 november 2015 liquideerden aan het Spinozahof in Krommenie. De compositietekening is gemaakt met de hulp van een getuige die deze man vlak na de moord zag wegvluchten.

Lomp was op de bewuste avond onderweg naar het huis van zijn vriendin. Hij droeg een kogelvrij vest, omdat hij nogal wat vijanden had. Op het Spinozahof wordt hij van dichtbij onder vuur genomen met een automatisch wapen en een pistool. Eén van de kogels raakt hem in de zijkant van zijn lichaam, precies op de plek waar het vest hem geen bescherming biedt. Hij overlijdt ter plekke.

Lees ook: Buurt geschrokken door gewelddadige moord in Krommenie: "Ik hoorde 20 schoten"

Lomp was geen onbekende van de politie. Op de dag van zijn dood was hij net drie maanden weer op vrije voeten na een gevangenisstraf. De politie denkt dat deze liquidatie te maken heeft met de reeks moorden binnen het Amsterdamse criminele milieu van de afgelopen jaren. Er is 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot de oplossing van de zaak.

Lees ook: 15.000 euro voor tip over liquidatie Eaneas Lomp

Signalement dader
De politie vermoedt dat er twee schutters zijn geweest. Van één van hen is vanavond in Opsporing Verzocht een compositietekening getoond. De man is ongeveer 20 jaar oud, tussen de 1,80 en de 1,90 meter lang en heeft een tenger of normaal postuur. Hij heeft een soort monnikenkapsel.

Hij droeg die nacht een donkere jas, waarschijnlijk van het merk Northface. Omdat hij tegen de getuige heeft gesproken weten we dat hij goed Nederlands spreekt, maar wel met een buitenlands accent.

Mensen die de compositietekening van de dader herkennen, kunnen contact opnemen met de politie via 0800-7000.