Noord-Holland

Schietpartij Alkmaar: ''Hij bloedde heel erg en er zat echt een gat in z'n arm''

14 november 2016, 18.10 uur · Aangepast 14 november 2016, 20.44 uur

ALKMAAR - ALKMAAR Hij was net van plan om op kraamvisite te gaan, toen Jonathan van Hassel uit Alkmaar doffe knallen hoorde. Toen hij de deur open deed, zag hij nog de lichtflitsen van een vurend pistool. ''Het is ontzettend heftig als dat zo voor je deur gebeurt.''

De schietpartij, aan de El Grecohof in Alkmaar, begon rond half zeven 's avonds. Het slachtoffer werd in zijn arm geraakt en vluchtte de woning van Jonathan binnen. "Hij vroeg of ik hem wilde helpen en toen hij zijn trui uitdeed stroomde het bloed eruit. Er zat echt een gat in zijn arm."

Drugsruzie
De reden voor de schietpartij zou volgens buurtbewoners vermoedelijk een uit de hand gelopen drugsruzie zijn. De buurt is geschrokken van het geweld. "Ik woon hier met mijn zoontje en dit is wel een reden om te verhuizen", vertelt een buurvrouw. "Er wonen hier een aantal verkopers en dat geeft wel problemen."

Lees ook: Alkmaarder (41) opgepakt na schietpartij

De vermoedelijke dader zit vast. Het slachtoffer heeft achteraf geluk gehad. "Er werd wel vier of vijf keer geschoten en hij had makkelijk in z'n hoofd geraakt kunnen worden. Gelukkig is het goed afgelopen."

De politie is op zoek naar getuigen van de schietpartij.