Haarlemmermeer

Emotionele toespraken in zaak Raja Draaisma: "Mama was altijd zo lief, ik mis haar"

14 november 2016, 14.04 uur · Aangepast 10 september 2019, 17.15 uur

Whatsapp

HAARLEM Veel emoties vandaag tijdens de rechtszaak tegen Ferry de G., die wordt verdacht van de moord op de Hoofddorpse Raja Draaisma in juni vorig jaar. "Mama was altijd zo lief, ik mis mama."

Die laatste woorden komen van het dochtertje van Raja, Indy. De tekst werd voorgelezen door de rechter. Ook de vader, moeder en broer van Raja kwamen aan het woord. "Ons verdriet is een peilloos diepe krater", sprak haar moeder. "Op de dag dat mijn dochter doodging is de zon ondergegaan."

Lees ook: Live: verdachte moord Raja Draaisma vandaag voor de rechter

Tijdens het voorlezen van de verklaringen liepen de emoties hoog op. "Veel tranen vloeien hier als de vader van Raja spreekt", zag onze verslaggever Barbara Mulder. Hij noemde zijn dochter een "sprankelende schoonheid, supermoeder en lief voor iedereen". Volgens hem oefende Ferry de G. veel druk uit op Raja om de relatie niet te beëindigen.

Schadevergoeding
Advocaat Richard Korver van de nabestaanden sprak ook. Ferry de G. zou afluisterapparatuur in het huis en auto van Raja hebben geplaatst en zou haar hebben geobserveerd. De nabestaanden van Raja vragen de rechtbank om Ferry te veroordelen voor moord met een langdurige straf. Ook willen ze een schadevergoeding van 35.000 euro.

Lees ook: Getuige: 'Moordenaar Raja schoot niet uit zelfverdediging'

Het is vandaag de eerste inhoudelijke rechtszaak tegen de uit Zaandam afkomstige Ferry de G. Hij zou Raja op 22 juni 2015 met meerdere kogels hebben doodgeschoten, volgens de moeder van Raja van achteren. Zelf houdt hij het op zelfverdediging en verklaart hij uit noodweer te hebben gehandeld.

Whatsapp