Ga naar Content

In de rij voor een visje op de A27: "Iedereen was aan het genieten, midden op de snelweg"

BLARICUM Terence van de Mheen en zijn vriendin Marja stonden gisteren na een dag vis verkopen in Almere met hun kraam in de file op de A27. Het was etenstijd en mensen hadden trek. "Hé, bak eens een visje!"

Zo gezegd zo gedaan: de frituur ging aan en de kar ging open, midden op de A27 die door een ongeluk uren afgesloten was. De hongerige klanten lieten het zich goed smaken. "Iedereen was aan het genieten, midden op de snelweg", vertelt hij aan NH. En het heeft hem geen windeieren gelegd. "Ik heb er ook wat aan verdiend. Het stond rijendik aan de kraam."

Lees ook: Slimme visboer gooit kraam open op de snelweg

Op sociale media klonk wat kritiek, omdat mensen dachten dat de viskraam op een vluchtstrook stond. Maar dat was niet het geval. "Het was bij een oprit, op de meest linker strook. De vluchtstrook was helemaal rechts, dus wij hadden daar geen last van."

Een paar uur later was de ravage opgeruimd en kon het verkeer weer verder. Terence zou het zo weer doen. Maar dan niet als er een ernstig ongeluk is gebeurd. "Dan smaakt de vis een heel stuk minder."