Ursem in diepe rouw om verongelukte jongens: "Dit is een hele hechte gemeenschap"

Ursem - Het verdriet was vandaag groot in Ursem, een dorp waarin iedereen elkaar kent. Daar klapten drie jongeren gisteravond op de Leet met hun auto tegen een boom. Twee van de jongens (18 en 22) kwamen hierbij om het leven. Een 18-jarige jongen ligt nog in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Buurtbewoners hoorden gisteravond een harde klap en wisten al snel dat het mis was. Vanmiddag zochten familie, vrienden en teamgenootjes van de locale voetbalclub elkaar op. Ze staken kaarsen aan en legden bloemen neer op de plek van het ongeluk. Het applaus waarmee werd afgesloten ging door merg en been.

Lees ook: Twee doden (18 en 22) en een zwaargewonde (18) bij zware crash in Ursem

"Het was mooi. Het besef is er denk ik nog niet helemaal bij iedereen", zegt Remon Zilver, een vriend van de jongens. "Het was mooi en enorm verdrietig, maar ik denk dat ze een waardig afscheid hebben gehad en nog krijgen. Dat verdienen ze wel."

Bij voetbalclub Dynamo, waar de jongens voetbalden, ging vandaag de vlag half stok en zijn de wedstrijden het hele weekend afgelast. Job Zegers van de club is enorm geschokt. "Dit is een hele hechte gemeenschap", zegt hij. "Een klein dorp, iedereen kent elkaar en ik heb natuurlijk ook kinderen in die leeftijdscategorie. Dat is het ergste wat je je voor kunt stellen."

Meer over dit onderwerp:
West-Friesland
Deel dit artikel:

Recent nieuws