Ga naar Content
Noord-Holland

Vader Insiya (2) is niet van plan dochter te laten gaan

12 november 2016, 12.35 uur
Door: · Foto: Amber Alert

AMSTERDAM De vader van de ontvoerde peuter Insiya is niet van plan zijn dochter terug te brengen naar haar moeder. Wil zij haar dochter nog zien, dan kan ze hen komen opzoeken in India.

Dat heeft kidnapper Shezad Hemani gisteren via zijn advocaat Gerard Spong laten weten, zo schrijft De Telegraaf. Hemani zou ook niet toestaan dat moeder Nadia Rashid de 2-jarige  Insiya vanuit Mumbai weer mee terugneemt naar Amsterdam. 

Lees ook: Moeder ontvoerde Insiya (2): "Haar vader zei altijd al dat hij haar van me zou afpakken"

"Reizen naar India is voor mij geen optie. Ik ben daar niet veilig voor mijn ex. Hij is daar machtig en kan val alles met me laten uitspoken", zegt de moeder van Insiya tegen de krant. India heeft de Amsterdamse politie gemeld niet mee te werken aan een arrestatie van de vader of het terugbrengen van het meisje.

Lees ook: Ontvoerde Insiya (2) meegenomen naar India

Moeder Nadia hoopt dat het ministerie van Buitenlandse Zaken actie onderneemt. Geprobeerd wordt om via de ambassade in India het ontvoerde meisje terug te halen. 

Verdachten
Eind september werd de kleine Insiya met geweld uit haar woning in Amsterdam ontvoerd. Er zijn vier verdachten opgepakt, maar het meisje is nog altijd niet terug in Nederland.