Ga naar Content

Een dode en twee gewonden bij schietpartij Amsterdam

AMSTERDAM (AT5) In de Ten Katestraat in Amsterdam-West is rond 18.30 uur een schietpartij geweest. Daarbij raakten drie mannen gewond, een van hen is aan zijn verwondingen overleden. Ook heeft de politie een verdachte aangehouden.

Fotografie: www.112nh.nl

Getuigen melden meerdere schoten te hebben gehoord. Hulpdiensten waren in groten getale aanwezig. De schietpartij vond volgens de politie plaats bij een sisha lounge, een waterpijpcafé. De eigenaar van de sisha lounge ontkent dit. Volgens hem gebeurde de schietpartij verderop en is een van de slachtoffers nadien zijn zaak ingerend. De politie doet in en om de zaak onderzoek.

Een van de gewonden werd gevonden in de Ten Katestraat. De twee andere gewonden werden in de Hasebroekstraat aangetroffen. De drie gewonden zijn naar een ziekenhuis overgebracht.

Aanhouding
De verdachte is kort na het schietincident op de Admiraal de Ruyterweg door agenten uit zijn auto gehaald. Hij is aangehouden en zit vast.

Over de aanleiding voor de schietpartij was vanavond nog weinig bekend. "We onderzoeken alle scenario's, maar gaan vooralsnog niet uit van een liquidatiepoging in het criminele milieu", aldus de politie