Ga naar Content
Schiphol

NH Airtime: Zo vliegt koning Willem-Alexander first class in de Airbus A380 van Emirates

11 november 2016, 18.35 uur · Aangepast 13 juli 2020, 13.37 uur
Door: Doron Sajet · Foto: NH Nieuws/Doron Sajet

SCHIPHOL Luchtvaartmaatschappij KLM was niet blij toen koning Willem-Alexander vorige week met concurrent Emirates naar Nederland vloog na zijn staatsbezoek aan Nieuw-Zeeland. 'Goedkoper en sneller', aldus de koning. Uiteraard werd er wel op stand gevlogen. Hoe die eerste klasse eruitziet in de Airbus A380 van Emirates? NH Airtime mocht een kijkje nemen.

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

Luchtvaartmaatschappij Emirates vliegt twee maal per dag met een Airbus A380 - het grootste passagierstoestel ter wereld - tussen Dubai en Schiphol. Het grootste deel van de A380-vloot van Emirates heeft drie verschillende klasses. Een First Class met twee douches voor 14 passagiers, een Business Class met 76 riante zitplaatsen en de Economy Class met 429 stoelen. Achterin het bovendek is een bar voor business- en first class-passagiers.

Lees ook: NH Airtime: Slapen en vliegen in de Boeing 737 Cockpit Suite van het Corendon Hotel

Koning Willem-Alexander vloog na zijn staatsbezoek aan Nieuw-Zeeland terug naar Nederland met twee A380's van Emirates: van Auckland naar Dubai, en van Dubai naar Schiphol. Tijdens die lange vluchten kon de koning zijn stoel omtoveren tot bed, zich helemaal afsluiten door de deuren om zijn zitplaats te sluiten en zich opfrissen in een van de twee luxe douches aan boord. Hoe dat er allemaal uitziet, kun je hieronder bekijken.

NH Airtime is NH's maandelijkse luchtvaartprogramma op televisie. Maar omdat zendtijd op televisie beperkt is, en op YouTube 'the sky the limit' is, zijn we een YouTube-kanaal gestart. Wil je niks missen? Abonneer je dan snel!