Ga naar Content
Noord-Holland

Zoon van Amstelveense juwelenhandelaar opgesloten tijdens overval

10 november 2016, 12.04 uur · Aangepast 10 november 2016, 12.31 uur
Door: · Foto: KaWijKo Media / Vivian Tusveld

AMSTELVEEN Tijdens de overval bij juwelenhandelaar Van Gelder in Amstelveen gisteravond is de zoon van de eigenaar bedreigd en opgesloten. Dat heeft de eigenaar van het bedrijf aan NH laten weten.

De zoon reed gisteren na een werkdag terug naar huis, toen hij vlakbij zijn woning door een onbekende man werd opgewacht. Die bedreigde hem met een pistool en stapte bij hem in de auto. Hij dwong de zoon terug naar het bedrijf te rijden, waar het tweetal werd opgewacht door twee handlangers van de verdachte.

Opgesloten
Het slachtoffer moest vervolgens de deur van het pand openen. Hij werd opgesloten en zag hoe de drie daders er met een aanzienlijke hoeveelheid juwelen vandoor gingen. Om weg te komen, namen ze de auto van het slachtoffer mee. De wagen werd later op de avond teruggevonden langs de A2, nabij de afrit Abcoude. De daders waren in geen velden of wegen te bekennen.  

Lees ook: Gewapende overval op groothandel in diamanten: personeel opgesloten

De politie heeft de zoon van de eigenaar bevrijd. Omdat het pand zwaar beveiligd is door de kostbare goederen binnen, moest een raam worden ingeslagen. De zoon was onwel geworden bij de overval en is ter plaatste behandeld door ambulancepersoneel. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Getuigenoproep
Mensen die gisteravond tussen 21.50 en 23.00 uur iets opvallends hebben gezien rond het bedrijf worden verzocht de politie te bellen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. De politie is ook op zoek naar getuigen van de bedreiging eerder op de avond en van het achterlaten van de auto bij Abcoude.