Ga naar Content
Noord-Holland

Woensdag nieuwe acties KLM-personeel: veertig minuten werkonderbreking voor elke vlucht

7 november 2016, 23.42 uur · Aangepast 8 november 2016, 16.41 uur
Door: · Foto: Artem Anikeyev/Shutterstock.com

SCHIPHOL Cabinepersoneel van KLM gaat woensdag opnieuw actievoeren tegen de bezuinigingsplannen van de maatschappij om minder personeel op intercontinentale vluchten in te zetten.

Volgens de NOS heeft vakbond FNV Cabine tot de nieuwe acties opgeroepen. Personeel van KLM zal tussen 5.00 en 23.00 uur voor elke vertrekkende vlucht een werkonderbreking van veertig minuten houden.

Lees ook: KLM schrapt stewardessen op langeafstandsvluchten

Het personeel van de luchtvaartmaatschappij is boos over de plannen van KLM om op intercontinentale vluchten een steward of stewardess minder in te zetten. De maatregel moet voor een fikse bezuiniging zorgen, maar volgens FNV verhoogt het de werkdruk aan boord enorm. Ook komt de service aan de passagiers aan boord onder druk te staan en kunnen calamiteiten aan boord minder adequaat worden aangepakt. 

Lees ook: KLM-personeel boos om brief van directie met 'dreigend toontje'

Dit weekend bleek dat de directie van KLM het personeel een 'intimiderende' brief heeft gestuurd, waarin wordt aangegeven dat er vervolgstappen dreigen als de acties harder worden. De brief werd per abuis ook naar overleden personeel gestuurd.