Ga naar Content

Aanbiedingen bij reisbureaus vaak misleidend

AMSTERDAM Op internet zie je de ene na de andere aanbieding voor vliegtickets voorbij komen voor de allerlaagste prijzen. Als je doorklikt blijken er echter behoorlijk wat extra kosten aan verbonden te zijn én blijk je vanaf Brussel – of zelfs nog verder – te moeten vliegen.

Voor de Consumentenbond genoeg reden om uit te zoeken of deze vorm van misleiding ook voorkomt bij het bezoeken van een 'offline' reisbureau. Bij hun onderzoek werd gekeken of de prijs in de etalage overeenkwam met de werkelijke prijs. Daarnaast werd onderzocht of de reisbureaus door middel van advies een meerwaarde kunnen zijn voor het boeken van een reis ten opzichte van online boeken.

Extra kosten
Dit laatste bleek lang niet altijd het geval te zijn. De adviezen waren vaak zelf gemakkelijk op het internet te vinden. Daarnaast bleken de aanbiedingen in de etalages ook niet altijd beter dan de online aanbiedingen. Ook in de 'offline' reisbureaus konden er behoorlijk wat extra kosten bij de aanbiedingsprijs komen.

Ook goed advies
Niet alle reisbureaus kwamen echter slecht uit de test. Bij sommige reisbureaus werden originele adviezen gegeven en werd er meegedacht met de klant, waardoor het boeken van een reis via hen goedkoper uitkwam dan wanneer de klant deze online zou boeken. 

In KoopKracht gaat de Consumentenbond undercover op bezoek bij drie reisbureaus. Bekijk de aflevering online of vanavond om 18.45 uur op NH.

Foto: