Ga naar Content
Noord-Holland

NH Airtime: Slapen en vliegen in de Boeing 737 Cockpit Suite van het Corendon Hotel

6 november 2016, 16.13 uur · Aangepast 7 november 2016, 11.00 uur
Door: · Foto: NH Nieuws/Doron Sajet

AMSTERDAM Op de bovenste verdieping van het Corendon Vitality Hotel in Amsterdam is een suite die je niet zo snel ergens zou vinden. Het management van hotel durft het zelfs aan om te zeggen dat zij de enige zijn in Europa met een hotelkamer met daarin een echt vliegtuig, met volledig werkende vliegsimulator.

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

Het hotel op de Aletta Jacobslaan in Amsterdam Nieuw-West werd vorig jaar al opgeleverd, inclusief de kamer met een echte Boeing 737-romp daarin. Het afmaken van de vliegsimulator die erin gebouwd is, duurde wat langer. Maar dit weekend is het dan zover, de suite kan vanaf nu voortaan compleet geboekt worden met overnachting, vergaderzaal en vliegles in de indrukwekkende cockpit.

Lees ook: NH Airtime: Tijdelijk trots uit Abu Dhabi, de Boeing 787-9 Dreamliner van Etihad

Bijna twee jaar hebben ze eraan gewerkt en het resultaat mag er zijn. Alles is net echt in de cockpit. De trotse bouwers Torsten van Kouwen en Jaap Aangeenbrug kunnen er na twee jaar, ze moesten er zelfs nachten voor doorhalen, nog steeds van genieten als ze achter het stuur van de Boeing plaatsnemen. De 737, die midden in de kamer staat, heeft de mogelijkheid om naar talloze virtuele luchthavens te vliegen. Torsten en Jaap laten hun gasten graag zien hoe dat moet.

Als de simulatorsessie erop zit, moet de deur van de cockpit helaas op slot. Het hotel en de bouwers willen het risico niet nemen dat gasten de cockpit en de high tech-apparatuur door onwetendheid kapotmaken. Maar de unieke ervaring is daar zeker niet minder om. En het cabinedeel van het vliegtuig, met echte vliegtuigstoelen, blijft gewoon open.

NH Airtime is NH's maandelijkse luchtvaartprogramma op televisie. Maar omdat zendtijd op televisie beperkt is, en op YouTube 'the sky the limit' is, zijn we een YouTube-kanaal gestart. Wil je niks missen? Abonneer je dan snel!