Start van hoofdcontent

WEESP

nl

Weer verdachte opgepakt voor liquidatie Chahid Yakhlaf

4 november 2016, 12.51 uur · Foto: Chahid Yakhla. Foto: politie

WEESP (AT5) In de zaak rond de liquidatie van Chahid Yakhlaf, vorig jaar in het Gelderse Kerkdriel, is een tweede verdachte gearresteerd. Een 26-jarige Rotterdammer werd vanochtend aangehouden in de gevangenis in Alphen aan den Rijn.

Yakhlaf, afkomstig uit Weesp, was 27 jaar toen hij op 31 december 2015 in zijn auto van korte afstand onder vuur werd genomen bij de camping waar hij verbleef. Twee andere inzittenden, onder wie de broer van het slachtoffer, raakten bij de aanslag lichtgewond. De vluchtauto van de schutters werd later uitgebrand teruggevonden in Zaltbommel. Het slachtoffer overleed enige tijd later in een ziekenhuis.

Lees ook: 27-jarige Weesper omgekomen bij schietpartij in Gelderland

Yakhlaf was een bekende in de Amsterdamse onderwereld. Een eerdere aanslag op zijn leven, in november 2014, overleefde hij.

Dinsdagochtend werd in Purmerend al een 22-jarige Amsterdammer opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de dodelijke aanslag. De politie liet dinsdagavond in Opsporing Verzocht beelden zien waarop te zien is dat twee mannen al enige tijd voor de liquidatie op het parkeerterrein waren. De tv-uitzending leverde vijftien tips op, die vooral gingen over de vluchtauto.

Lees ook: Liquidatie kopstuk Mocromaffia: 22-jarige Amsterdammer aangehouden

Rond de twee aanhoudingen heeft de politie deze week panden in Purmerend, Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen doorzocht. Hierbij werden onder andere peilbakens in beslag genomen die gebruikt worden om voertuigen of andere objecten op afstand te volgen en te lokaliseren.