Ga naar Content
Noord-Holland

Zaans raadslid Juliëtte Rot nog steeds lastiggevallen: "Kankerhoer"

2 november 2016, 14.48 uur · Aangepast 2 november 2016, 15.04 uur
Door: · Foto:

ZAANDAM De treitervloggers die de Zaandamse wijk Poelenburg afgelopen zomer landelijke bekendheid opleverden, zijn niet langer negatief in het nieuws. Maar de problemen zijn nog niet verdwenen, meldt raadslid Juliëtte Rot.

De bekendste van de Zaanse treitervloggers, Ismail Ilgün, tekende laatst een contract bij platenlabel TopNotch. Daarmee lijkt de storm over Poelenburg te zijn gaan liggen. Juliëtte Rot, het raadslid dat bekend werd toen Ilgün en zijn vrienden haar belaagden, laat in het Algemeen Dagblad weten dat die indruk bedriegelijk is.

Lees ook: 'Treitervlogger' Ismail Ilgun tekent contract bij platenlabel

"Door Ismail nu op het schild te hijsen en mij als 'extreem-rechts' af te schilderen denken sommige mensen dat de problemen zijn opgelost", zegt ze in een interview. "Maar dat is niet waar: in Poelenburg speelt criminaliteit nog altijd een ondermijnende rol." 

"Kankerhoer" en "slaaf van wit Nederland"
Terwijl de rest van Nederland nog maar weinig over Poelenburg hoorde, namen de bedreigingen aan haar adres toe, vertelt Rot. Mensen weten haar online te vinden maar schelden haar ook op straat gewoon uit. Ze noemen haar onder andere "kankerhoer" en "slaaf van wit Nederland". 

Het raadslid denkt dat Poelenburg geen uitzondering is in Nederland. Ze heeft begrip voor de achterstandssituatie van jongeren als de treitervloggers maar vindt het geen excuus voor crimineel gedrag. "Wat doen we met hen?", vraagt ze. "Knuffelen, omdat zij net als Ilgün geen vader hebben en in een achterstandssituatie zitten? Of durven we te zeggen: 'Vecht eens wat harder'?"