Ga naar Content
Noord-Holland

Vrienden dodelijk slachtoffer vechtpartij Wallen nu ook verdacht

2 november 2016, 11.21 uur
Door: · Foto: Politie Amsterdam

AMSTERDAM Vijf vrienden van Robert Gerritsen, de 32-jarige man uit het Gelderse Voorthuizen die begin september bij een vechtpartij op de Amsterdamse Wallen om het leven kwam, worden verdacht van openlijke geweldpleging.

Ook de drie Roemenen die begin oktober in Brussel werden aangehouden, gelden nog als verdachte. Het OM wilde de twintigers nog drie maanden vasthouden, maar daar ging de rechter niet in mee. Het trio mag het proces in vrijheid afwachten, schrijft De Telegraaf vandaag. 

Lees ook: Man (32) overleden na mishandeling op Amsterdamse Wallen

Aanvankelijk ging het verhaal dat Gerritsen, die die avond met negen vrienden voor een vrijgezellenfeest in de hoofdstad was, een ruzie tussen zijn vrienden en de Roemenen had willen sussen.

Na het bestuderen van honderden uren aan beelden concluderen politie en OM dat hun rol niet zo onschuldig was als aangenomen. De vijf vrienden van Voorthuizen zijn inmiddels verhoord, bevestigt het OM tegen de krant. 

Lees ook: 'Omgekomen man vechtpartij Wallen gebruikte zelf ook fors geweld'

De beelden tonen volgens het OM aan dat de groep uit Voorthuizen de Roemenen op de Wallen achternazit. De Roemenen incasseren klappen, maar slaan zelf ook flink van zich af. 

Fatale klap of schop
Naar verwachting zal het dankzij de talloze uren aan videomateriaal voor de rechter niet moeilijk zijn om vast te stellen wie wat heeft gedaan. De vraag beantwoorden wie Robert de fatale klap of schop heeft gegeven, wordt vermoedelijk een stuk lastiger. 

Mogelijk krijgt de rechter hulp van de patholoog, die zijn defintieve rapport over de doodsoorzaak nog moet uitbrengen.