0
Whatsapp

Noord-Holland

NH Peilt: Partij voor de Dieren wil alle dierentuinen sluiten

31 oktober 2016, 10.38 uur · Aangepast 31 oktober 2016, 19.48 uur

NH PEILT Alle dierentuinen in Nederland moeten gesloten worden. Dat vindt de Partij voor de Dieren. Wat vind jij?

Geen vermaak
Dierentuinen beroven dieren van hun vrijheid met als enige doel ze aan mensen te tonen. De leefruimte is te klein voor natuurlijk gedrag. Apathisch gedrag, stress en een verlaagde weerstand komen veel voor onder dieren in dierentuinen. Elke vorm van 'vermaak' met dieren is niet meer van deze tijd, staat in het verkiezingsprogramma van de Partij voor de Dieren.

Maneges sluiten? Training met hond stoppen? Kattencafe dicht? Allemaal vermaak. https://t.co/O8H86g9GLR

— Janneke Eigeman (@janneke_eigeman) 30 oktober 2016

Geen educatieve waarde
De Partij voor de Dieren vindt dat een dierentuin geen educatieve waarde heeft, ook al wordt dat vaak beweerd. Dierentuinen laten de bezoekers niet zien hoe de dieren in hun natuurlijke omgeving leven. Ze suggereren bovendien dat het moreel gerechtvaardigd is om dieren van hun vrijheid te beroven om ze aan mensen te tonen.

Voorspelling: over twee a drie jaar is Thiemes idee net zo mainstream als de kritiek op Zwarte Piet nu. Benieuwd. https://t.co/BkTDIw35hF

— Michiel de Hoog (@michieldehoog) 30 oktober 2016

Stoppen met fokken
De dierentuinen mogen alleen blijven bestaan als tijdelijke opvang voor dieren die niet in hun oorspronkelijke leefgebied kunnen blijven, vindt de partij van Marianne Thieme. Het fokken om dierentuinen met nieuwe dieren te bevoorraden, wil de PvdD onmiddellijk verbieden.

Wat vind jij?
Is het een goed plan van de Partij voor de Dieren om dierentuinen te sluiten of niet?

NH Peilt is de hele dag online, om 11:20, 12:40 en 16:40 uur op de radio en vanaf 17:00 uur in het nieuws op TV. Dan worden ook internetreacties voorgelezen, dus laat jouw mening aan de hele provincie horen en reageer!

Reageren doe je door je onderaan deze pagina aan te melden via Facebook. Geen Facebook maar wel een mening? Mail je verhaal dan naar nhpeilt@rtvnh.nl

Whatsapp