Ga naar Content
Noord-Holland

Malafide klusjesmannen weer actief in Haarlem

30 oktober 2016, 23.12 uur
Door: · Foto: ANP / Cynthia Boll

HAARLEM De afgelopen tijd wordt Haarlem weer regelmatig geteisterd door malafide 'klusjesmannen'. Politie Haarlem meldt op Facebook dat het in veel gevallen gaat om mannen die alleen maar Engels spreken.

"Op vrijdag 16 september was een hoogbejaarde heer uit de Leidsebuurt aan de beurt", zo schrijft de politie. "Het schilderwerk van zijn woning was er slecht aan toe, zo werd hem verteld en net als bij vele buren in zijn straat was gebeurd, wilden zij ook de voorgevel van deze bejaarde bewoner schilderen. Het slachtoffer diende de helft van het totaalbedrag om zijn buitengevel te laten schilderen vooruit te betalen."

Lees ook: Opnieuw malafide klusjesmannen actief in provincie

De mannen schuren de voorgevel hooguit een uurtje en uiteindelijk vertelden ze de bejaarde man dat ze zouden terugkomen bij beter weer. "Sindsdien heeft de bewoner ze daar niet meer teruggezien. De schadepost bedraagt nu € 1.000,-."

Lees ook: Opdringerige klusjesmannen belagen 80-jarige Haarlemmer

Om dit soort praktijken te voorkomen, waarschuwt de politie nogmaals voor deze zogenoemde 'tinkers'. Ze zijn landelijk actief en opereren in groepen van wisselende samenstelling en omvang. Mensen die zien dat dit soort klusjesmannen in hun buurt actief zijn, worden opgeroepen contact op te nemen met de politie.