Ga naar Content
Noord-Holland

Moeder ontvoerde Insiya (2): "Haar vader zei altijd al dat hij haar van me zou afpakken"

29 oktober 2016, 18.39 uur · Aangepast 29 oktober 2016, 20.53 uur
Door: · Foto: HFV / Facebook / Beeldbewerking NH Nieuws

AMSTERDAM Het 2-jarige meisje dat in september door twee of drie mannen uit haar woning werd ontvoerd, zit inmiddels met haar vader in India. Moeder Nadia reageerde gisteren bij RTL Late Night.

De zaak van de ontvoering van de 2-jarige Insiya houdt de gemoederen al langer bezig. Vorige maand werd ze door twee of drie mannen ontvoerd uit haar eigen huis in Amsterdam.

Gisteren meldde De Telegraaf dat de vader in India is opgedoken. Hoewel zijn dochter niet bij hem is gezien, gaat de ochtendkrant ervan uit dat zij zich ook in Mumbai bevindt.

Moeder Nadia toonde zich gisteravond bij RTL Late Night ontdaan door het feit dat de vader India heeft weten te bereiken. "Hoe kan hij in godsnaam zo ver zijn gekomen?"

Schaamteloos
Daarna vertelde ze dat de vader dit al langer van plan was. "Het is hem gelukt. Hij zei altijd al dat hij haar van me zou afpakken. Hij deed alles om dat te bewerkstelligen."

Lees ook: Ontvoerde Insiya (2) meegenomen naar India

Dat hij in Mumbai schijnbaar onbezorgd over straat kan, doet Nadia extra pijn. "Dat hij zo schaamteloos is, ik bedoel.. Hij verstopt zich niet!"

Oma belde nooit
Hoewel een internationaal signalement uitstaat voor de vader, staat in het uitleveringsverdrag tussen Nederland en India dat laatstgenoemde haar eigen burgers niet hoeft uit te leveren.

In Mumbai zit de kleine Insiya waarschijnlijk bij haar oma, de moeder van de kidnapper. Die zocht eerder nooit contact met haar kleinkind, vertelt Nadia. "Ze belde nooit, heeft Insiya hiervoor al zeker anderhalf jaar niet meer gezien."

Doorgaan
Ondanks alles wil Nadia de moed niet opgeven. "Ik ga door, want Insiya heeft mij nodig," vertelt ze zichtbaar geëmotioneerd. "En ik heb Insiya nodig. Ik moet doorgaan, want ze rekent op me."