Ga naar Content
Noord-Holland

Overval ontaardt in wild gevecht om pistool: ‘Ik heb hem met een bierfles op zijn kop geslagen'

27 oktober 2016, 23.34 uur · Aangepast 28 oktober 2016, 13.19 uur
Door: · Foto:

VOLENDAM Twee overvallers die vanmiddag met een pistool een beveiligingsbedrijf in Volendam probeerden te beroven, bleken net de verkeerde zaak uitgekozen te hebben. De aanwezige eigenaar en zijn neef wisten de twee criminelen met rake klappen hun bedrijf uit te werken.

Na een gewelddadige vechtpartij ontvluchtten de twee de zaak. Agenten wisten echter later op de dag meerder mensen aan te houden in verband met de overval.

Lees ook: Arrestaties na gewapende overval Volendam

Eigenaar Frank van Drie (43) zit inmiddels weer thuis. "Morgen gewoon weer werken hè." Hij heeft alleen wat last van zijn nek en spierpijn "van het vechten".

Hij zei 'schiet maar!' en ging in de aanval
De twee overvallers kwamen tegen het einde van de werkdag binnen bij Lockmaster Benelux, de aan de Dieselstraat gevestigde zaak van Van Drie. Ze deden zich eerst voor als klanten, maar een van hen trok ineens een pistool en dreigde Frank en zijn neef Peter (32) vast te binden.

Om hun dreigementen kracht bij te zetten probeerde hij zijn wapen door te laden. Toen dat echter niet lukte zag Peter zijn kans schoon. "Hij zei: 'schiet maar!' en ging in de aanval", vertelt Frank. Frank zelf ging de andere overvaller te lijf. "Ik dacht: die gaat ook een wapen trekken."

Neef pakte pistool af maar werd belaagd met accuboor
Het handgemeen escaleerde snel. "We zijn als wilden tekeergegaan", zegt Frank, die zich één van de overvallers van het lijf wist te jagen door een bierfles op zijn hoofd stuk te slaan. Neef Peter wist intussen het wapen af te pakken van de andere overvaller. Op beveiligingsbeelden is duidelijk te zien hoe deze zijn pistool weer probeert te bemachtigen. "Ja, dat wilde hij maar wat graag terug", zegt Frank. "Maar dat ging niet meer lukken."

Foto: Peter heeft het pistool bemachtigd
abc5media_image_0

Frank wist door de overvaller "continu te belagen" uiteindelijk hem het gebouw uit te krijgen. De andere overvaller ontvluchtte ook het gebouw, maar niet voordat hij Peter nog op zijn hoofd had geslagen met een accuboormachine.

Ondanks deze zware klap maakt Peter het redelijk goed. Hij heeft wonden in zijn hoofdhuid en net als Frank last van zijn nek. Maar het had natuurlijk veel erger kunnen zijn.  "Al met al is het goed afgelopen" zegt Frank, die denkt dat zijn ervaring in de beveiliging hem geholpen heeft adequaat te reageren. "Ik probeer er gewoon gezond over na te denken."

Foto: Frank probeert de andere overvaller naar buiten te krijgen

abc5media_image_0
Foto: