Ga naar Content
Noord-Holland

Dieven slopen scooter en zetten filmpje op Instagram

27 oktober 2016, 18.59 uur · Aangepast 27 oktober 2016, 19.56 uur
Door: · Foto: Instagram / Smiley.zz

ZAANDAM Een Zaanse vrouw keek vreemd op toen ze haar gestolen scooter eerder deze week terugvond op Instagram. Op het sociale medium vond ze een filmpje waarin de dieven haar scooter aan het slopen waren in de wijk Poelenburg.

Het filmpje was kennelijk online gezet door de dieven zelf. Het slachtoffer van de diefstal downloadde het filmpje en zette vanochtend een kopie ervan op Dumpert, samen met een herkenbare foto van de jongen die de scooter sloopte, in een poging de identiteit van de daders te achterhalen.

Lees ook: Tuig in Zaandam terroriseert buurtbewoners en agenten

De politie bevestigt het verhaal van de poster. Volgens een woordvoerder heeft een Zaanse vrouw van 21 inderdaad aangifte gedaan van diefstal van een scooter afgelopen zaterdag nabij de Pathebioscoop. De scooter werd gisteren ook teruggevonden in het Darwinpark, waar het sloopfilmpje lijkt te zijn opgenomen.

De Instagram-account waarop het filmpje stond is inmiddels verwijderd. Volgens de politie zijn de verdachten echter nog steeds voortvluchtig. Wie de daders denkt te herkennen kan contact opnemen met de politie.