Noord-Holland

VIDEO: Burgemeester scheldt inwoners uit tijdens raadsvergadering

26 oktober 2016, 16.11 uur · Aangepast 26 oktober 2016, 20.28 uur

ANNA PAULOWNA - ANNA PAULOWNA De burgemeester van de gemeente Hollands Kroon, Jaap Nawijn, heeft gisteravond na afloop van de raadsvergadering een familie die aanwezig was in de zaal beledigd en uitgescholden.

Nawijn (VVD) had niet door dat zijn microfoon nog open stond en iedereen mee kon luisteren. Vlak nadat hij de vergadering heeft afgesloten, valt hij uit over twee inwoners. 

'Zure gekken'
"Kijk eens, daar zitten meneer en mevrouw Heel Zuur op de tribune", vertelt hij lachend tegen een collega. "Meneer en mevrouw Lombaard, dat zijn van die zure gekken." Daarna gaat Nawijn door met het zetten van handtekeningen. 

Lees ook: Woonvergoeding Nawijn in opspraak

De gemeente Hollands Kroon laat weten dat de burgemeester inmiddels zijn excuses heeft aangeboden voor zijn uitspraken. Per brief heeft hij ook excuses aangeboden aan de gemeenteraad.

"In de emotie van het moment heb ik de bewuste uitspraak gedaan", schrijft de burgemeester in een persbericht. "Vanochtend is deze op Social Media verschenen. Direct nadat ik daar op ben gewezen, heb ik contact gezocht met de heer Lombaard en mijn uitdrukkelijke excuses aangeboden."

Ook tegenover NH trekt de burgemeester het boetekleed aan. "Het is heel dom wat ik heb gedaan. Dat mag je nooit doen en is onverstandig, maar het is wel een menselijke fout."

abc5media_video_0