Ga naar Content
Noord-Holland

Na meer dan tien jaar krijgt Waarland weer een supermarkt

26 oktober 2016, 00.29 uur
Door: Jurgen van den Bos · Foto: NH Nieuws & Shutterstock

WAARLAND Na ruim tien jaar wachten krijgt Waarland weer een supermarkt. In het bijzijn van tientallen dorpsbewoners werd vanmiddag de eerste paal geslagen. "Ik kan niet wachten"

"De nieuwe supermarkt wordt een kwaliteitsimpuls van de bovenste plank," glundert Ruud Bakker van de dorpsraad. Bakker is met andere dorpelingen al jaren bezig om een super terug te krijgen in het dorp. De laatste buurtsuper van Waarland sloot in 2005 de deuren en sindsdien zijn de inwoners aangewezen op winkels ergens in de wijde omgeving van het dorp.

Tijdens het slaan van de eerste paal staan sommige bewoners voor de grap al klaar met een boodschappentas. "Ik had gehoopt dat ik al boodschappen kon doen. Het is echt fijn dat we weer een super krijgen. Het is dichtbij, je ontmoet weer mensen en vooral ouderen kunnen straks in hun eigen dorp boodschappen doen."

Nieuwe gezinnen
De gemeente Schagen hoopt dat de nieuwe supermarkt ook nieuwe gezinnen aantrekt. Wethouder Jelle Beemsterboer: "Als je hier wilt komen wonen of wilt blijven wonen zijn voorzieningen heel belangrijk."

Het is de bedoeling dat de supermarkt volgend jaar zomer de deuren opent.