Ga naar Content

Oud-bankdirecteur runt geitenboerderij: "Geen moment mis ik mijn oude baan"

WIJDEWORMER Oud-bankdirecteur Piet Stolp uit Wijdewormer gooide zijn leven drie jaar geleden volledig om. Hij ruilde zijn luxueuze kantoor in voor een geitenboerderij en produceert geitenmelk. Door zijn collega's werd Piet voor gek verklaard.

"Thuis hebben ze eerst de thermometer gehaald en toen de psycholoog gebeld. De omgeving in mijn vorige leven begrijpt hier heel weinig van. Ze kunnen zich er niets bij voorstellen", vertelt Piet aan NH.

Droom
Voor Piet is het runnen van een geitenboerderij een droom die uitkomt. "Ik vind geiten prachtige beesten. Ze zijn nieuwsgierig, pienter en heel aanhankelijk. Die combinatie maakt het geweldig met ze te werken. Dat dit hier staat is ook een droom. Ik ben opgegroeid in een agrarische omgeving. Het is hard werken, maar ik haal er veel voldoening uit."

Geen spijt
Piet mist zijn oude baan niet: "Geen moment. Vat het niet verkeerd op, want ik heb daar met heel veel plezier gewerkt. Maar ik heb bewust een andere keuze gemaakt en ik heb daar helemaal geen spijt van", aldus Piet.

Foto: NH Nieuws