Start van hoofdcontent

HAARLEM

nl

Haarlemse skaters hebben bijna onderdak

23 oktober 2016, 21.28 uur · Door Geja Sikma

HAARLEM Een lang gekoesterde wens van Haarlemse skaters lijkt eindelijk in vervulling te gaan. De afgelopen vijf jaar probeerden ze al een indoorskatebaan te krijgen, maar na een succesvolle handtekeningenactie van de toen 16-jarige Thomas Adamilis kregen ze de gemeente zover het te realiseren. Er is nu een plan én een locatie.

Van verslaggever Geja Sikma en Lara Weller van mediapartner Haarlem105

Terwijl het zonnetje lekker schijnt is het toch geen plezier voor Thomas en zijn maten om op het baantje in het Zaanenpark in Haarlem-Noord te skaten. Door de natte bladeren vallen ze vaak.

Thomas was het zat dat hij zijn geliefde sport in ieder geval in de herfst en winter amper kon uitoefenen. "Dan ga ik naar overdekte parkeergarages, maar daar worden we weggestuurd of krijgen we boetes."

Locatie
Samen met oudere skaters uit Haarlem heeft hij nu een plan bedacht. Nu de gemeente een locatie heeft gevonden op een lege kavel op het bedrijventerrein Waarderpolder, kunnen ze niet wachten om er een hal met een supervette skatebaan te bouwen. "Het is nu mooi weer, maar over een paar weken barst de hel los", zegt Jurjen Wijnstroom van de stichting Skatebaan Haarlem. 

Wethouder Merijn Snoek heeft een subsidiepot over voor het bouwen van de loods en de skaters hoeven drie jaar geen huur te betalen. Maar hij wil wel dat de skaters zelf ook hun steentje bijdragen. 

"De skaters moeten zelf laten zien dat ze een exploitatie kunnen draaien. Dus we zetten hier een loods neer en dan krijgen ze vijf jaar de tijd om echt een skatehal hier in Haarlem te draaien. 

'Perfect'
Thomas Adamidis kan het amper voorstellen dat zijn droom uitkomt. Hij houdt ook nog even een slag om de arm. "Als de gemeenteraad ook meewerkt, dan is het echt perfect."

NH Nieuws