Ga naar Content

Opnieuw auto in brand gestoken in Haarlem: buurtbewoner voorkomt erger

HAARLEM Al langere tijd worden er auto's in Haarlem in brand gestoken en gisteravond was het weer raak, dit maal op de Vondelweg. Gelukkig wist buurtbewoner Hein Planting door snel handelen de brand te blussen en kon zo erger voorkomen. De auto raakte desondanks beschadigd.

Hein zat nietsvermoedend televisie te kijken toen hij een harde knal hoorde. "Ik dacht nou al vuurwerk?" aldus Hein. "Ik deed de gordijnen open en ik zag allemaal vlammen. Toen heb ik meteen een emmer water gepakt."

Lees ook: Auto zwaar beschadigd door autobrand in Haarlem

De brand bleek aangestoken te zijn met hulp van aanmaakblokjes. Een voorbijganger zag een persoon wegrennen, maar de dader is nog niet gepakt. Ondanks zijn kordate actie is Hein er niet gerust op: "Ik voel me waardeloos, ik heb de hele nacht voor het raam gezeten en dacht: wie weet komt hij nog terug."

Impact van de brand
"Het had mijn auto ook kunnen wezen," zegt de buurvrouw. "Ik ben blij dat hij op tijd geblust is, want anders waren er wel drie auto's de fik ingegaan."

Lees ook: Twee auto's sneuvelen bij brand Haarlem

Voor Hein is de schade een grote strop. "Ik baal ervan als een stekker. Ik zit in de schuldhulpverlening. Ik moet met 50 euro per week zien rond te komen en ik had de auto net op laten knappen. Einde oefening", besluit een aangeslagen Hein.

Zoveelste brand in reeks
In Haarlem worden vaker auto's in brand gestoken, maar op de Vondelweg is het voor het eerst. De buurvrouw van Hein heeft er niet van geslapen. "Vannacht heb ik de hele nacht opgezeten. Je bent het niet gewend in de buurt hier."

Foto: NH Nieuws