Ga naar Content
Noord-Holland

NH Airtime: Tijdelijke trots uit Abu Dhabi, de Boeing 787-9 Dreamliner van Etihad

21 oktober 2016, 02.17 uur · Aangepast 21 oktober 2016, 10.54 uur
Door: · Foto: NH Nieuws/Doron Sajet

SCHIPHOL Pas drie weken geleden maakte dit toestel haar eerste testvlucht. Nu wordt deze splinternieuwe Boeing 787-9 Dreamliner van Etihad Airways een paar weken 'ingevlogen' op een route die maar heel tijdelijk is voor dit specifieke toestel, tussen Abu Dhabi en Amsterdam.

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

Alles ruikt nog nieuw aan deze piepjonge Dreamliner van Etihad Airways. Het was vandaag voor het eerst dat de maatschappij uit Abu Dhabi de dagelijkse vlucht naar Amsterdam uitvoerde met dit type vliegtuig. Maar fans van de Dreamliner moeten er niet aan gaan wennen, want na 31 oktober keert de vertrouwde Airbus A330-200 terug op de route.

Lees ook: NH Airtime: Schiphol's dagelijkse bezoek uit Hong Kong, de Boeing 777 van Cathay Pacific

Wat wel een nieuwe bestemming voor dit moderne toestel is, is het Zuid-Afrikaanse Johannesburg. Maar omdat die dienstregeling pas vanaf 1 november gaat gelden en deze nieuwe Dreamliner toch nog even wat vlieguren moet gaan maken, wordt het vliegtuig tot die tijd op de route naar Schiphol ingezet.

NH Airtime is NH's maandelijkse luchtvaartprogramma op televisie. Maar omdat zendtijd op televisie beperkt is, en op YouTube 'the sky the limit' is, zijn we een YouTube-kanaal gestart. Wil je niks missen? Abonneer je dan snel!