Ga naar Content

Gedupeerde Oktoberfest Alkmaar doet aangifte

EGMOND-BINNEN Oktoberfest-gedupeerde Ageeth Put uit Egmond-Binnen gaat aangifte doen tegen de organisatie van het Oktoberfest in Alkmaar. Ze kocht kaarten voor één van de feesten, maar dat werd afgelast. Ageeth wacht al een jaar op haar geld en ondertussen worden er gewoon nieuwe feesten georganiseerd. Ze is het wachten dan ook helemaal zat.

Foto: Joost Lammers / NH Nieuws

Ageeth Put zit nog steeds met 10 waardeloze Oktoberfest-kaarten en is bijna 750 euro armer. Nu, een jaar na dato, krijgt ze een beperkte compensatie aangeboden: 10 kaarten voor een feest in Groningen of Den Haag ter waarde van 250 euro. "Dat is voor mij geen oplossing. Daar zit geen drank en eten bij zoals vorig jaar en dan moet ik ook nog de reiskosten betalen."

Lees ook: Organisatoren Oktoberfesten misbruiken naam en logo Duitse bierbrouwer

Volgens het bedrijf Oktoberfest Niederlande is het al heel coulant dat ze een compensatie bieden, want er zou geen band tussen de organisatie van het feest in Alkmaar vorig jaar en de nieuwe feesten in het land bestaan. Maar uit ons onderzoek blijkt dat de man die vorig jaar organisator was, nu ook weer een grote rol heeft. Hij is de enige bestuurder van het bedrijf zo blijkt uit de gegevens van de Kamer van Koophandel en zowel met de gemeenten als de brouwer Hofbräu heeft hij contact gehad. "Wij als organisatie gaan het niet voor hem goedmaken", reageert woordvoerder Dominique Vogel. De organisator zelf wil niet voor camera reageren.

Opnieuw gedupeerden?
Ageeth vreest dat het opnieuw mis gaat bij de feesten in Groningen, Den Haag en Arnhem die de komende weken gepland staan. "Hij gaat gewoon door. Daar ben ik het meest boos over." En dat ze een punt kan hebben, blijkt wel uit de situatie in Arnhem. Daar zijn wel kaarten verkocht, terwijl de gemeente geen vergunning heeft gegeven. Ondertussen is een deel van het geld al wel uitgegeven. "Als we iedereen nu volledig moeten compenseren dan moeten er nog wat bewegingen worden gemaakt, maar na de feesten in Groningen en Den Haag kan iedereen zeker worden gecompenseerd", zegt Vogel. Hij gaat er trouwens nog steeds van uit dat de vergunningen er alsnog komen.

Lees ook: Organisatie Oktoberfest past site aan na schending auteursrecht Duitse brouwer

Dus voor de Arnhemmers met kaarten is het hopen dat er alsnog feesten komen of dat ze in Groningen en Den Haag goed doorzuipen. Ageeth gelooft niets meer van de beloften. "Er is voor mij maar één oplossing en dat is aangifte doen." Ageeth roept andere gedupeerden op hetzelfde te doen om samen een vuist te kunnen maken.