Ga naar Content
Noord-Holland

Vogelstront veroorzaakt burenruzie: "Ik verbouw je smoelwerk"

18 oktober 2016, 19.24 uur · Aangepast 18 oktober 2016, 19.46 uur
Door: · Foto: SBS6

HILVERSUM Mevrouw Vos en mevrouw Oosterhof uit Hilversum liggen met elkaar in de clinch vanwege de hobby van mevrouw Oosterhof. In het programma 'Mr. Frank Visser doet uitspraak' wordt geprobeerd om de ruzie op te lossen.

Johanna Oosterhof (82) voert de vogels in haar tuin dagelijks met korreltjes brood. Maar door de poep die de beestjes achterlaten, kan buurvrouw Adriana Vos (68) niet meer genieten van de fijne tuin die ze heeft. Volgens mevrouw Oosterhof is het plezier er deels vanaf sinds mevrouw Vos in de straat is komen wonen. "Mijn leven is nog maar zo klein dat dit echt belangrijk is geworden. Mijn pleziertje met de vogels is echt een belangrijk pleziertje", aldus mevrouw Oosterhof. 

'Schijtziek'
Daar heeft mevrouw Vos echter geen boodschap aan. Zij eist dat mevrouw Oosterhof stopt met het voeren van duiven, eksters en kraaien. "Het moet stoppen. NU. Ik word schijtziek van al die vogelstront." Ze had vanaf het begin af aan al het idee dat de buurvrouw "iemand is die je in de gaten moet houden". "Ik heb een heleboel door. Haar uiterlijk spreekt mij niet aan. Ik dacht meteen: jij bent niet iemand om mee aan te pappen."

Lees ook: Kauwen terroriseren straat in Alkmaar: bewoners tot bloedens toe aangevallen

Het is mevrouw Vos, die voor haar vertoning opvallend grof in de mond is, ernst. "Ik heb gezegd: is het nou een keer afgelopen met dat vogel voeren? Nee, zegt ze. 'Ik stop niet met voeren'. Het ging gewoon door. Toen zei ik: 'Kom maar naar buiten trut, want echt: ik verbouw je smoelwerk. Kom maar niet bij mij in de buurt, want dan heb je ze echt te pakken. Dan kan je je tanden van de stoep afrapen'." 

'Je bent van mij'
En ze gaat nog even door. "Op een gegeven moment was het zo erg dat ik zo'n dikke duif zag, maar die was gewoon dood. Ik zei: 'Als je er nu niet mee ophoudt, ben je van mij. Onthoud dat goed. Ik ben dan wel niet sterk of wat dan ook, maar ik kan je wel naar je strot vliegen hoor'."

Benieuwd naar het eindoordeel van meester Frank Visser? Bekijk de uitzending hier terug.