Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Dj Tiësto doneert €20.000 voor strijd tegen gebruik smartphones in verkeer: "Ik moest huilen"

18 oktober 2016, 00.06 uur · Aangepast 18 oktober 2016, 01.00 uur · Foto: Michael Kulkens

KORTENHOEF Een mooi gebaar van Tijs Verwest, beter bekend als dj Tiësto. De wereldberoemde Bredanaar doneerde vandaag 20.000 euro aan TButterfly, de stichting die is opgericht door de vader van het omgekomen verkeersslachtoffer Tommy-Boy (13).

Helemaal toevallig is het niet dat juist dj Tiësto de stichting een financiële injectie geeft. "We hebben de stichting TButterfly naar zijn liedje Butterflies genoemd", vertelt vader Michael Kulkens. "Want dat was het laatste liedje dat Tommy hoorde toen hij werd aangereden. Tiësto was het idool van Tommy-Boy."

Lees ook: Minister overweegt belverbod op de fiets na dood Kortenhoever Tommy-Boy (13)

Omdat Tommy-Boy met zijn telefoon bezig was toen hij werd aangereden, voert Kulkens al geruime tijd strijd tegen het gebruik van smartphones in het verkeer. Toen Tiësto op een interview met Kulkens over de achtergrond van die strijd werd gewezen, besloot de dj contact op te nemen.

'Zeer ontroerd'
Het verhaal van Tommy-Boy heeft Tiësto erg aangegrepen, vertelt Kulkens. "Hij heeft me vandaag weer verteld dat hij er zeer ontroerd door was. Hij ziet ook dat Tommy een aparte gast was en continu met muziek bezig was", vertelt hij. 

Lees ook: Emotionele oproep vader doodgereden Tommy-Boy (13): "Doe die telefoon weg op de fiets"

Door Tiësto's drukke schema en wereldwijde optredens, moest Kulkens tot vandaag wachten om de donatie in ontvangst te nemen. "Ik moest huilen, want ik stond naast zijn idool. Dus dan komt die emotie los. Maar wel met een grote glimlach, hoor."

Duizend kinderen
Inmiddels heeft Kulkens zo'n duizend kinderen voorgelicht over de gevaren van het gebruik van de smartphone in het verkeer. Ook de 20.000 euro die hij vandaag op de rekening van zijn stichting gestort kreeg, zal daarvoor worden gebruikt. "En we zijn nog bezig met de ontwikkeling van een app."