Ga naar Content

Bakker wil voedselverspilling tegengaan met gerecycled brood

MONNICKENDAM Bij Bakkerij Kees Gutter in Monnickendam hebben ze een creatieve oplossing bedacht voor het brood dat overblijft in de winkel: dat recyclen ze daar tot nieuwe, heerlijke muffins.

Het idee kwam van stagiaire Rianne Dobber, die voedselverspilling tegen wilde gaan. De bakkerij maakt nu zowel een zoete als hartige variant van het overgebleven brood.

Bij alle zeven winkels van Bakker Kees Gutter wordt nu op het einde van de dag het oude brood opgehaald. Niets blijft over. "Al het oude brood wordt bij ons gewoon gerecycled. We geven het brood zo een nieuw leven", zegt Rianne.

Duurzaam
Volgens eigenaar Els Gutter is het doel om anderen over te halen bewuster om te gaan met duurzaamheid. "Wij hopen ook anderen te inspireren om na te denken wat ze thuis allemaal weggooien en anders om te gaan met verspilling."

Foto: NH Nieuws