Ga naar Content
Noord-Holland

NH Airtime: Schiphols dagelijkse bezoek uit Hong Kong, de Boeing 777 van Cathay Pacific

17 oktober 2016, 19.25 uur · Aangepast 17 oktober 2016, 20.03 uur
Door: · Foto: NH Nieuws/Doron Sajet

SCHIPHOL Er vliegen zeker zo'n 110 luchtvaartmaatschappijen van en naar Schiphol. Bij elkaar vliegen die maatschappijen rechtstreeks naar maar liefst 322 bestemmingen, een aantal dat nog steeds oploopt. Maar wie zijn die maatschappijen? En wat hebben ze je te bieden? NH Airtime stapt aan boord. Vandaag bij Cathay Pacific uit Hong Kong.

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

Cathay Pacific is Hong Kongs grootste luchtvaartmaatschappij en vliegt dagelijks rechtstreeks tussen Chek Lap Kok Airport en Schiphol. De maatschappij vliegt met uitsluitend lange afstandsvliegtuigen, waar ze er 145 van heeft. Tussen Hong Kong en Amsterdam vliegt Cathay Pacific met een Boeing 777-300ER met drie klassen.

Lees ook: NH Airtime: een tweepersoonsbed en een eigen butler in de lucht

Hong Kong had vroeger een luchthaven met een van beruchtste en gevaarlijkste landingsbanen ter wereld. De aanvliegroute ging rechtstreeks over de stad, rakelings over dichtbevolkt gebied. Die luchthaven, Kai Tak Airport, werd 18 jaar geleden gesloten en Hong Kong kreeg er een moderne luchthaven op een kunstmatig eiland voor in de plaats.

Lees ook: VIDEO: Nachtelijke landing op Schiphol gezien vanuit de cockpit

NH Airtime is NH's maandelijkse luchtvaartprogramma op televisie. Maar omdat zendtijd op televisie beperkt is, maar op YouTube 'the sky the limit' is, zijn we een YouTube-kanaal gestart. Wil je niks missen? Abonneer je dan snel!