FC Volendam stelt teleur in Helmond [met reacties]

HELMOND FC Volendam speelde een teleurstellende wedstrijd en verloor met 2-0 van Helmond Sport. De ploeg van trainer Robert Molenaar keek al vroeg in de wedstrijd tegen een achterstand aan en wist die niet meer goed te maken. Grote 'sta in de weg' was Helmond Sport-doelman Ferhat Kaya.

Het eerste gevaar in de wedstrijd kwam van de thuisploeg, maar Teije ten Den kreeg de bal niet langs FC Volendam-doelman Jordi van Stappershoef, de vervanger van de geschorste Hobie Verhulst. Niet veel later zorgde diezelfde Ten Den ervoor dat zijn ploeggenoot Furghill Zeldenrust de stand op 1-0 kon zetten. De eerste grote kans van FC Volendam was na een half uur spelen en kwam van de voeten van Kevin Visser. Hij strandde op Helmond Sport-doelman Kaya.

Kaya sta in de weg
FC Volendam kwam met aanvallende intenties uit de kleedkamer, maar Gyliano van Velzen en Kevin van Kippersluis schoten vroeg in de tweede helft de bal in de handen van Kaya. Daniël van Son kreeg een honderd procent kans en zag zijn schot overgetikt worden door de sterk keepende Helmond Sport-doelman. Na 64 minuten bracht Ten Den FC Volendam in nog grotere problemen, hij schoot de 2-0 onberispelijk binnen. Kees Kwakman probeerde het in het slot van de wedstrijd nog van afstand, maar zijn schot werd gevangen door doelman Kaya. Molenaar bracht met Bert Steltenpool een extra aanvaller voor een slotoffensief, maar dichterbij een kopbal op de paal van diezelfde invaller kwam FC Volendam niet.

FC Volendam staat na tien speelrondes op de vierde plaats in de Jupiler League met zeventien punten. Directe concurrenten Jong PSV, NAC Breda en VVV Venlo wisten vrijdagavond ook niet te winnen, waardoor de schade beperkt blijft.

Opstelling Helmond Sport: Kaya; Verkennis, Warmolts (Van Koesveld/46), Verkoelen, Janzen; Edwards, Ten Den, Braber; Hiwat (Höcher/63), Thomassen, Zeldenrust (Hasani/83).

Opstelling FC Volendam: Van Stappershoef; Lo Fo Sang (Steltenpool/81), Schouten, Schilder, Kok; Visser, Van Kippersluis, Kwakman; Van Son, Tuijp, Van Velzen