Noord-Holland

NL
V

NH Peilt: Iedereen relatietherapie: hét middel tegen echtscheiding?

14 oktober 2016, 12.08 uur · Aangepast 14 oktober 2016, 18.50 uur

NH PEILT De ChristenUnie wil relatietherapie in het basispakket van de zorgverzekering hebben. Met gratis therapie hoopt de partij het aantal echtscheidingen in Nederland omlaag te brengen. Maar is relatietherapie daadwerkelijk dé manier om een echtscheiding te voorkomen?

1 op 3 huwelijken strandt
In Nederland loopt één op de drie huwelijken stuk en dat baart lijsttrekker Gert-Jan Seegers van de ChristenUnie grote zorgen. "Elk paar dat uit elkaar gaat, daar zit pijn achter. Dat doet bij die mensen zelf pijn, bij de omgeving en ook bij de kinderen. Het is een heel ingrijpend besluit", zegt Seegers.

Bemoeienis overheid
Met dit voorstel wil de partij dat de overheid zich mengt in ieders relatie. Dat is niet de eerste keer. Eerder dit jaar stelde de Amersfoortse ChristenUnie-wethouder Ron van der Spoel voor dat de gemeente zich meer moest bemoeien met relatieproblemen. Hij maakte zich zorgen over het aantal echtscheidingen bij jonge gezinnen. Zo wilde hij online cursussen of een subsidie op therapie.

Hoe houdt jij je relatie goed?
Is relatietherapie het medicijn tegen echtscheidingen of zijn er hele andere redenen dat relaties op de klippen lopen? Laat hieronder weten hoe jij je relatie gezond houdt. Of ben je een voorbeeld van hoe het juist NIET moet?

NH Peilt is de hele dag online, om 11:20, 12:40 en 16:40 uur op de radio en vanaf 17:00 uur in het nieuws op TV. Dan worden ook internetreacties voorgelezen, dus laat jouw mening aan de hele provincie horen en reageer!

Reageren doe je door je onderaan deze pagina aan te melden via Facebook. Geen Facebook maar wel een mening? Mail je verhaal dan naar [email protected]