Ga naar Content

Man kweekt reusachtige pompoen

WEESP Amateurkweker Cor Heijdra uit Weesp eet ze liever niet, maar kweekt ze wel met veel liefde: pompoenen. En het liefst zo groot mogelijk. De oogst van dit jaar: één pompoen van 80 en één van 50 kilo.

Cor kweekt zijn pompoenen op de volkstuinen in Muiden en dit jaar is een goed pompoenenjaar. Hij doet het er dan ook om. "Het is een uitdaging om extreme dingen te kweken."

Dat zorgt wel voor een probleem, want hoe krijg je de reuzepompoenen van het land. "We hebben met drie man de pompoen in een deken gerold en deze vervolgens met een kruiwagen naar de auto gebracht."

Keukenprinses
Wie denkt dat Cor en zijn vrouw de hele winter pompoensoep, pompoensalade en pompoenbrood eet, heeft het mis. Cor houdt namelijk helemaal niet van pompoen. "Ik hou niet van die buitennissigheden. Ik kom van de boerderij en heb liever aardappeltjes met groenten. Mijn vrouw is ook geen keukenprinses", voegt de 75-jarige Cor er ondeugend aan toe.

In plaats van de groente zelf op te eten deelt Cor deze uit de in buurt. De pompoen van 80 kilo is verdeeld onder 20 buurtgenoten. Zo maakt Cor vrienden en is hij in deze tijd een graag geziene gast. "De soep was heerlijk. We hebben er van genoten", zegt een buurvrouw. Voor volgend jaar hebben we alvast een afspraak met Cor: een pompoen van meer dan 100 kilo. "Daar gaan we voor."

Video #154360