Ga naar Content

Seuntjens: "Hé ik speel met Mats Seuntjens"

ALKMAAR Mats Seuntjens komt steeds meer in de plannen van John van den Brom voor. Zo stond de middenvelder afgelopen competitiewedstrijd tegen Sparta voor het eerst in de basis. Reden genoeg om hem op te zoeken in Alkmaar Noord waar hij samen met z'n vrouw en kinderen woont.

Seuntjens stapte afgelopen zomer over van NAC naar AZ. En dat betekende ook dat hij zijn vertrouwde omgeving moest verlaten. De zomeraanwinst groeide namelijk op in de Bredase wijk Haagse Beemden. Nu woont hij aan de andere kant van het land, ver weg van zijn vrienden en familie. "Mijn thuissituatie is top. Mijn vrouw en kinderen zijn er en dat is het enige dat ik nodig heb. Tuurlijk verlang ik soms om met m'n vrienden wat te doen. Maar die kunnen hier natuurlijk ook naar toe komen nu we hier gesetteld zijn."

Twee tweelingen op dezelfde dag jarig
De 24-jarige Brabander heeft twee kinderen en was dus al jong vader. Een behoorlijk impact volgens hem. "Het verandert je leven. Daarvoor kon ik alles doen en laten wat ik wilde. Nu heb je een grote verantwoordelijkheid." Seuntjens zelf komt uit een gezin met vijf jongens. Zo is Mats tweeling met Stein en zijn broers Ralf en Jesper zijn ook een tweeling. En nu is het toeval dat beide tweelingen op 17 april jarig zijn. "Dat is wel iets heel bijzonders. Dat was altijd wel een leuk feestje op 17 april in huize Seuntjens." De broers houden allemaal van voetbal en ze zijn ook allemaal getalenteerd. Zo speelt broer Ralf bij VVV Venlo. Gevolg was wel dat de gemoederen soms hoog opliepen bij spelletjes. "Iedereen wilde van elkaar winnen. Dan waren we weleens aan het vechten, maar uiteindelijk heeft het wel geleid tot een goede broederschap."

'Dat gebeurt met Mats Seuntjens'
Mats Seuntjens heeft ooit een zeer bijzonder interview met Omroep Brabant gehad. Na een wedstrijd gaf de oud-NAC'er op bijna alle vragen hetzelfde antwoord: "Dat gebeurt met Mats Seuntjens". Ook in Alkmaar wordt hij er nog regelmatig aan herinnerd. "Vooral de eerste weken als de hesjes werden verdeeld met partijtjes dan zeiden een paar jongens: Hé ik speel met Mats Seuntjens. Het interview heeft zo z'n negatieve en positieve kanten gehad." 

Zaterdagavond speelt  AZ 'Met Mats Seuntjens' in eigen huis tegen Vitesse. De wedstrijd begint om 20.45 uur en is live te volgen op de radio bij NH Sport.

Foto: Pro Shots / Kay In 't Veen