Noord-Holland

Dode bij brand Amsterdam overleden door geweldsmisdrijf

10 oktober 2016, 22.40 uur · Aangepast 10 oktober 2016, 23.13 uur · Foto: Inter Visual Studio

Whatsapp

AMSTERDAM (AT5) De overleden man die donderdagavond werd gevonden bij een brand in een woning aan de Barbusselaan in Amsterdam-Zuidoost is slachtoffer geworden van een geweldsmisdrijf.

Dat bevestigt de politie tegenover AT5. De recherche probeert momenteel te achterhalen wat de oorzaak van de brand is. Op dit moment bestaat het vermoeden dat er sprake is van brandstichting. Er wordt morgen in de woning aanvullend onderzoek gedaan.

Lees ook: Dode Zuidoost zeer waarschijnlijk slachtoffer misdrijf: "Het was chaos"

Identiteit
De identiteit van het slachtoffer is nog niet officieel vastgesteld, maar de recherche denkt dat het gaat om de 54-jarige bewoner. Om zijn identiteit officieel vast te stellen wordt DNA-onderzoek gedaan. 

Lees ook: Brandweer: "Brand Amsterdam Zuidoost laaide weer op omdat wij voorzichtig te werk gingen"

Tweede brand
De brand brak donderdagavond rond 22.30 uur uit op de eerste verdieping van een flat. Hulpdiensten die ter plaatse kwamen troffen het slachtoffer aan. De man is direct naar buiten gehaald en op straat gereanimeerd. Dat mocht niet meer baten, hij overleed ter plaatse. 

Lees ook: Fatale brand Amsterdam na vertrek brandweer weer opgelaaid

Toen de brandweer was vertrokken laaide het vuur weer op. Rond middernacht sloegen er vlammen uit het pand. Drie woningen die tijdens de eerste brand onbeschadigd bleven, raakten hierdoor onbewoonbaar. De brandweer verklaarde dat zij na de eerste brand voorzichtig te werk waren gegaan, om sporen intact te houden. 

Inter Visual Studio
Whatsapp